OPENING CEREMONY: GALLERY

160 PLAYERS. 69 WORLD COUNTRIES. WELCOME TO DUBROVNIK DUB BOWL.

event 12.07.2022.
DUB-OTVARANJE-2022-SVI-SKUPA

Welcome to Day 1 of Dubrovnik Dub Bowl International Tennis Championship U11 & U13.

The tournament is open, the courts are ready and the play is ON.

Neka male tenisačice i mali tenisači uđu. Stigli su sa svih strana svijeta. Zauzeli ne samo terene u Gospinom polju, već, s obzirom koliko ih je došlo, i kako dnevno treba odigrati oko 80-ak mečeva, i terene u Uvali Lapad. Naravno, trebaju i trenirati između mečeva, a zbog toga su ušli (zauzeli) i terene na Babinom Kuku. Baš je opet bilo lijepo pratiti mimohod sudionika Dubrovnik DUB Bowla. Izlazile su teniske nade s nacionalnim zastavama, prolazile su kroz špalir koji su napravile Župske mažoretkinje, pljesak je trajao, trajao…

Tenis klub Ragusa i Tenis centar Dubrovnik, koji potpisuju organizaciju, izbacili su podatak kako ove godine imaju četiri nove država na popisu. Na prethodnim turnirima nisu imali tenisačice i tenisače iz Indonezije, Tajvana, Bahreina i Novog Zelanda, te se sad Dubrovnik DUB Bowl može pohvaliti kako su na njemu nastupili mališani iz ukupno 69 država sa svih šest kontinenata.

Sandra Buratović Maštrapa, koja je vodila program svečanog otvaranja, porazgovarala je na kraju mimohoda s malim tenisačima. Svi su oduševljeni turnirom. Neki su tu prvi put, neki su već bili pa su došli opet jer im je bilo lijepo, a svi su tu jer žele otići doma s pobjedničkim pokalom!

Zahvalio im je što su (opet) došli Pasko Barović, direktor turnira, ne samo njima, već i njihovim trenerima, članovima njihovih obitelji, zatim je zahvalio članovima svog kluba, te volonterima, kao i sponzorima, bez kojih bi bio teško organizirati ‘neslužbeno prvenstvo svijeta za tenisačice i tenisače do 11 i do 13 godina‘.

Turnir, koji traje do nedjelje, 17. srpnja, u ime Grada Dubrovnika proglasio je otvorenim Miho Katičić

Text: Tonči Vlašić | Dubrovački vjesnik